Vad hände med dammen?

Jo, den tar form så sakteliga. Vi köpte ju en större pump och då "måste" även dammen och bäcken bli större. Det blev till att gräva lite till.
image36

Även bäcken blev utgrävd.....
image37

Nu är vi i stenletartagen för att kunna göra fint runt kanterna och i bäckfåran med stenarna!

Grodfrossa

För ett par inlägg sedan berättade jag att jag ville ha en groda som sprutar vatten till min altan-minidamm. Nu har jag hittat var jag kan köpa sådana!!
De finns på
http://www.gardenaquatica.com/html/brons_ny.htm att beställa via bl.a interet. Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken av de båda nedan jag vill köpa.

image34


eller


image35 
Bild:gardenaquatica.

Båda ser lagom loja ut att ligga på min altan!!!

Svårtflirtade

För snart 2 veckor sedan sådde jag luktärtor. Jag har enligt alla konstens regler lagt dem i blöt något dygn innan sådd. Köpt såjord och har det lagom fuktigt i mitt lilla inomdrivhus. Men inga luktärtor tittar upp ännu. Efter grundlig sökning om groningstid på nätet förstår jag att de kan vara lite svårflirtade. Allt från 6-13 dagar innan de gror fick jag fram. Så än har de några dagar på sig......

image34


Får njuta av en bild från
www.odla.nu så länge medan jag tålmodigt väntar.

Denna damm...

....ger mersmak. Idag var min man och jag och köpte en större pump så vi kan få mer fart på vattenfallet. Det drar dock med sig att vi får gräva ut dammen lite till för att få plats med denna stora pump och att det sak bli mer plats för sumpväxter. Vi köpte också kokosduk och stenkantsduk för att göra fina kanter. Där fanns också fina näckrosor i många färger, det kommer sen.

Pumpen vi köpte ser ut så här:
(Lite lik ett flygande tefat från rymden eller en närbild av någon insekt.) 
image32bild:  
http://www.aquainterior.se/produkter.asp?nav=28&parent=0


Den lilla pumpen som nu helt plötslig blir över, ska jag kanske använda till en vattensprutande groda på altanen. Snacka om att fastna i dammträsket!!!

Dammens fortsättning

Idag har det varit vattenfallsbygge. Vi var först ute och letade passande stenar, sedan har jag under eftermiddagen byggt ett litet vattenfall. Bilder kommer....
Det har varit ett plockande fram och tillbaka med små och stora stenar för att dölja dammduken och att få vattnet till att rinna snyggt (hur nu vatten kan rinna snyggt, det vet jag inte). Det blev långt ifrån klart för jag behöver mer stenar att bygga med.
Nästa steg är att göra fina och naturliga kanter runt om dammen, sen kan jag plantera olika växter runt om.

Konstliv

Till kristihimmelfärdshelgen är det dax för "Konstliv" i Halland, då kan man åka runt till konstnärer och titta i deras ateljeér. Om man vill kan man ibland också köpa konsten man ser.

Se på  
http://www.konstlivhalland.se/index.htm vad som erbjuds:-)) bild:konstliv halland.image31

Paint

Mönster färg och form har alltid tilltalat mig. I Paint kan man lätt leka med allt detta. Jag har gjort några mönster och visar här nedan ett av dem. Jag skulle vilja ha ut dem tryckt på tyg, men jag vet inte riktigt hur man gör det. Det vore roligt att tex sy kuddar med egna mönster på.

image30

Bild:liviro

"Tistlar och pioner"....

....lånade jag på biblioteket och mår gott av att titta i om och om igen. Den har så vackra bilder med förklaringar till hur man kan göra de olika blomsterarrangemangen.

En Riktig njutarbok:-))

image29

Dammbygge

I helgen har vi grävt en damm min man och jag. Det har också blivit en liten bäck som porlar, än så länge i byggfasen men den låter sådär mysigt  i allafall. Nästa steg är att vi ska  lägga stenar i bäcken och runt kanterna. Den svarta duken är ju inte så fin att se på.  Fortsättning följer:-)
image30
foto:liviro

Borttappad röst

Sedan i söndags kan jag knappt säga något alls och idag har jag varit helt tyst. Min röst är helt borta och halsen värker...
Min yngsta dotter försöker hela tiden få mig att säg något; säg "hej mamma" och jag skakar på huvudet och vinkar. Den äldsta dottern saknade mammas röst när hon kom hem och mannen tycker att "det är tyst och lungt". Jag kan inte förstå det!!! pratar jag mycket annars?
Det är jättekonstigt att inte kunna prata och tur är det nog att jag inte har lika lång hals som han på bilden!

image27

foto:liviro