Vårvindar

Idag har våren landat på västkusten. Det blev för varmt med mössa och vantar på sig under morgonpromenaden med min alltför långhåriga cocker. Efter den vanliga fredagshandlingen ska jag köpa några vita tulpaner till köket:)

image23 
Foto:privat

Tjänstemöllan

Ett tips till dig som vill duka med dina egna bilder under tallrikarna eller sätta underläggen som insynsskydd i fönstret, kan du beställa dem på http://www.tjanstemollan.se/. Det finns även många av deras egna bilder att välja mellan.
Se ett exempel nedan

image21

Bild: Tjänstemöllan

Feinedinge

En keramiker i Österrike (tror jag, min tyska är inte den allra bästa) gör så fina saker i mycket vitt eller svart.  Se själva på hemsidan http://www.feinedinge.at/index.php?navi=home. Det verkar finnas en butik i Norge som säljer deras saker.

   image21image22Bilder: Feinedinge

Hönsgödsel

Igår kom "gödselmannen" och levererade 3 säckar prima hönsgödsel till alla mina blommor och grönsaker. Hönsgödsel gör att det växer så att det knakar. I helgen ska jag ut och klippa ner alla perenner och köpa några minipåskliljor och penseer till trappans kruka. När jag har gjort det ska jag njuta av den utlovade vårsolen med en kopp kaffe. Det blir min helg:)


image17Bild: privat

Page

Mitt envisa frisyrval har alltid varit page, fast det senaste året har jag varit kortklippt. Det har nu växt ner och idag var jag hos frissan och bad henne klippa mig i vårens modefrisyr: Page. Tänk att "min" frisyr har blivit på modet!!!


image16

Foto:
http://www.bosshairstyles.com

Storm

Meterologerna varnar för en ny storm i natt som river och sliter i en när man ligger där och försöker sova. Jag är ingen fantast av vindbyar på 27m/s och ett hav som  dånar utanför sovrumsfönstret. Det kanske är en vårstorm som gör att det blir vår och att jag kan vara ute i min trädgården och arbeta igen. Det är bara att avvakta och se på det som ingen kan rå på.

image15Bild: privat


Favvo-hönor.

I senaste numret av "Allt om mat" fanns förutom en massa god mat till påsk, även keramikhönor från två keramiker. Den ena keramikern heter Yvonne Järbur www.yvonnejarburkeramik.se och den andra heter Susanna Bäckström. De gör de här bulliga och söta hönorna som jag är lika svag för speciellt till påsk.

image14
Bild: Lantlivet.blogspot.com

Städa, ett nöje?

Idag har jag städat vår mycket stökiga och smutsiga källare och tvättstuga. Det var faktiskt ett nöje att äntligen få det gjort.
Jag har en bra bok om städning som är rolig att läsa kanske innan man städar

image16